冠词练习题及答案(英语冠词专项训练题目和答案)

一、选择填空:

( ) 1. She is _______ girl. She is _______ English girl.

A. a…a B. an….a C. a….an D. a…./

( ) 2. Tom is _______ English. He is _______ English boy.

A. an….an B. /….an C. /…/ D. a…a

( ) 3. _______ live in Room 208.

A. The Green B. Green C. The Greens D. Greens

( ) 4. January is _______ first month of the year.

A. a B. / C. an D. the

( ) 5. We should think of _______ old and _______ sick.

A. a….a B. an…a C. the….the D. /…./

( ) 6. _______ number of the students in our class is 52.

A. A B. An C. The D. /

( ) 7. She can play _______ piano, but she can't play _______ football.

A. the…the B. the…/ C. /…the D. a….a

( ) 8. There is _______ "s" in the word "six" and _______ "s" is the first letter of the word.

A. a…the B. a….an C. an…the D. a…a

( ) 9. A horse is _______ useful animal.

A. an B. a C. the D. this

( ) 10. He has already worked for _______ hour.

A. an B. a C. the D. three

( ) 11. Lucy wants to become _______.

A. some teacher B. a teacher C. teacher D. teachers

( ) 12. Hainan is _______ islands, isn't it?

A. the B. one C. a D. an

( ) 13. What do you usually do after _______?

A. the class B. class C. the classes D. a class

( ) 14. I'll have to buy _______ trousers.

A. a B. two C. a pair of D. pair

( ) 15. I've thrown my old shoes away. I'll have to buy _______.

A. a new pair B. a new one C. some new D. some new pair

( ) 16. My uncle told me he was going to visit _______.

A. the United State B. the United States C. United States D. United States

( ) 17. They failed six times, but they have decided to try _______.

A. seven times B. the seven time C. the seventh time D. seventh time

( ) 18. Who are those boys? One is my brother and _______.

A. the big boy is Mike B. a big boy is Mike

C. the big boy is a Peter D. a big boy is a Peter

( ) 19. You will find _______ girl in black. She is _______ teacher.

A. a, the B. the, a C. a, a D. the, the

( ) 20. _______ birds can fly every high in _______ sky.

A. The, the B. The, a C. An, the D. A, the

( ) 21. I'm not looking at _______.

A. sun B. sky C. the sun D. some sky

( ) 22. The little boy wishes to be _______.

A. Lei Feng B. the Lei Feng C. this Lei Feng D. a Lei Feng

( ) 23. _______ have studied English in our school.

A. Most of students B. The most students C. Most of the students D. Most student

( ) 24. Tom's brother hit Bob on _______ nose.

A. his B. the C. its D. a

( ) 25. We are going to have an exam _______.

A. in the class B. in a class C. at the class D. in class

( ) 26. We have had _______.

A. good dinner B. a good dinner C. the good dinner D. good dinners

( ) 27. _______ fine weather we have today! Let's go swimming.

A. What a B. How C. What D. How a

( ) 28. There's _______ apple tree behind _______ house.

A. an, the B. a, a C. an, a D. the, the

( ) 29. We can see the sun in _______ daytime, but we can't see it at _______ night.

A. a, the B. the, / C. a, / D. an, /

( ) 30. I saw _______ old man walking across the street and _______ old man looked worried.

A. an, an B. the, the C. an, the D. the, an

( ) 31. What _______ it is!

A. a heavy rain B. heavy rain C. a heavy rains D. heavy rains

( ) 32. _______ time we had at the party!

A. What wonderful B. What a wonderful C. How wonderful D. How a wonderful

( ) 33. _______ tallest building in the town is _______ Bank of China.

A. The, the B. A, a C. The, a D. A, the

( ) 34. Little Tom looked at the big shark _______.

A. in the surprise B. in surprised C. in surprise D. at a surprise

( ) 35. _______ more carefully you ride, _______ fewer falls you'll get.

A. The, the B. A, the C. The, a D. A, a

( ) 36. He has made _______ decision that he will be _______ inventor some time.

A. a, the B. a, an C. the, an D. the, the

( ) 37. ---- We haven't seen for _______ long time. Where have you been?

---- I have been for _______ holiday with my parents.

---- Have _______ nice time! ----- Thank you.

A. a, the, a B. the, a, a C. a, a, a D. a, the, the

( ) 38. ---- Excuse me, can you tell me way to _______ Xinhua Bookstore?

---- Go along this road, and then turn to _______ right at _______ first crossing, at_______ end of the street, you can find it.

A. the, a, the, the, the B. a, the, the, a, the

C. the, the, the, a, the D. the, the, the, the, the

( ) 39. Why not take _______ friend with you? That's _______ good idea.

A. a, the B. the, the C. a, a D. the, a

( ) 40. Take the medicine three times _______ day.

A. a B. the C. an D. /

( ) 41. English is _______ language. It is _______ important tool.

A. a, a B. a, an C. the, an D. a, /

( ) 42. Meimei has _______ high fever and his mother is looking after her.

A. a B. the C. an D. /

( ) 43. Lucy takes _______ walk after supper every day.

A. the B. a C. / D. an

( ) 44. Paper is made of _______ wood.

A. a B. the C. / D. that

( ) 45. _______ February is the second month of the year.

A. The B. A C. / D. an

( ) 46. We have no classes on _______ Sundays.

A. the B. a C. an D. /

( ) 47. I studied _______ English in _______ England.

A. / , / B. an, the C. an, an D. /, the

( ) 48. We go to school by _______ bus.

A. / B. a C. the D. an

( ) 49. These boys play _______ football after class.

A. a B. the C. an D. /

( ) 50. There is _______ bridge over the river. _______ bridge is made of stone.

A. a, a B. a, the C. the, the D. the, a

( ) 51. Sunday is _______ first day of the week.

A. the B. / C. a D. an

( ) 52. _______ Greens were having breakfast at seven this morning.

A. A B. An C. / D. The

( ) 53. She is one of _______ most popular teachers in this school. Every student loves her.

A. a B. the C. an D. /

( ) 54. There is _______ 800-metre-long bridge over the river.

A. a B. an C. the D. /

( ) 55. _______ number of the students are playing _______ basketball on the playground.

A. A, a B. The, the C. The, a D. A, /

( ) 56. They often take a walk in _______ Bei Hai Park.

A. the B. a C. / D. this

( ) 57. The old man was ill in _______ hospital.

A. the B. / C. a D. an

( ) 58. There is no _______ book on the desk.

A. the B. a C. an D. /

( ) 59. Beijing is _______ capital of _______ people's Republic of _______ China.

A. a, the, the B. the, the, / C. the, the, the D. the, a, the

( ) 60. He started _______ school when he was seven.

A. the B. a C. an D. /

( ) 61. He has _______ great deal of interest in _______ English.

A. a, an B. the, the C. a, / D. a, the

( ) 62. He is _______ cleverest boy in our school.

A. a B. an C. the D. /

( ) 63. She often spends much _______ time reading.

A. a B. an C. the D. /

( ) 64. Boys likes to go _______ boating.

A. a B. an C. / D. the

二、用适当冠词填空。

1. Thomas Edison was one of _______ greatest inventors in world.

2. Man is _______ only animal that can talk.

3. Is this house _______ older of the two?

4. _______ earth moves around _______ sun.

5. I live in _______ northeast of China.

6. There are sixty micnutes in _______ hour.

7. _______ honest boy is Jim, _______ friend of mine.

8. Children usually go to _______ school at _______ age of seven.

9. Here is _______ useful book to read.

10. Would you like _______ rice or _______ bread for your breakfast?

11. _______ poor are always happier than _______ rich.

12. He took me by _______ hand.

13. They have _______ son and _______ daughter. _______ son is a doctor and _______ daughter is a teacher.

14. _______ orange is orange.

15. He watched the student from _______ head to _______ foot.

16. What _______ interesting book it is!

17. _______ clouds over _______ sea were lovely yesterday.

18. There is _______ little milk in the fridge, I'll go and boy sone.

参考答案:

一、1.C 2. B 3. C 4. D 5. C 6. C 7. B 8. C 9. B 10. A 11. B 12. B 13. B 14. C 15. A 16. B 17. C 18. A 19. B 20. A 21. C 22. D 23. C 24. B 25. D 26. B 27. C 28. A 29. B 30. C 31. A 32. B 33. A 34. C 35. A 36. B 37. C 38. D 39. C 40. A 41. B 42. A 43. B 44. C 45. C 46. D 47. A

48. A 49. D 50. B 51. A 52. D 53. B 54. B 55. D 56. C 57. B 58. D 59. B 60. D 61. C 62. C

63. D 64. C

二、1. the, the 2. the 3. the 4. The, the 5. the 6. an 7. The, a 8. /, the 9. a 10. /,/ 11. The, the 12. the 13. a, a The, the 14. An 15. /,/ 16. an 17. The, the 18. /

文章来源于网络,如若侵权,请联系站长删除。